Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter orkidéer

Kristi Törnekrona blommar inte

2017-03-02 19:17 #0 av: beem

Jag fick en Kristin Törnekrona för ca 2 år sedan. Den blommade då rikligt men efter det har jag haft 1 blomma...... en liten gul blomma. 

Den står i västerfönster. Planterar om den i februari - mars varje år.Vattningen är väl ganska normal - aldrig för blöt och aldrig helt torr.

Enl. vad jag läst är det inte växt som blommar utan uppehåll - men alltså inte hos mig.

Har ni några tips hur jag ska få den att blomma.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2017-03-08 23:51 #1 av: Alek88

Prova ställ den lite svalare och ge den lite torkperiod på vintern,, svalka och torka ger blommor till våren-sommaren när du ökar vattning och näring lite mer :)

Anmäl
2017-03-09 10:03 #2 av: beem

Då ska jag testa det nästa vinter.    Ska prova nu att flytta den från västerfönster och ställa lite svalare kanske det hinner inverka den korta tiden fram till sommaren.

Tack för hjälpen.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.