Annons:
Etikettrossorter
Läst 17143 ggr
Christina
7/10/06, 11:42 PM

Dagens ros - Lavender Dream

Ingen historisk favorit idag utan en modern polyantha från 1984. Men så den blommar och blommar och blommar!

Dagens ros är en modern buskros i det lilla formatet som jag har blivit mycket förtjust i. Blomman är rosa och bleknar till ljus lavendel. Och dessutom doftar den.  

Den här lilla busken köpte jag i augusti förra året. Den var då full med knoppar som trillade av när plantan kom i jorden. Redan i oktober blommade den för fullt igen. Frös ner obetydligt hos mig i zon 3. Nu i sommar kom den igång 1 juli och över hela plantan sticker upp nya skott med med knoppar.

I början är alla blommor rosa men bleknar sedan till lila och busken skiftar då i en mängd olika nyanser.

Lämplig som marktäckare och lär tåla något skuggiga lägen. Mina står dock soligt, så jag inte intyga att det är rätt. Blir ca 40-50 cm hög och bredare än hög. Sådana här Rosor är ofta rätt billiga i jämförelse med de gammaldags buskrosorna. Jag har själv köpt fem st à 50 dkr/st. Alla är friska. Just nu.

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2006-07-10
Annons:
Bruzapetra
7/11/06, 11:45 AM
#1

Den var jätte vacker!! Kan man gräva upp en rosenbuske för att sätta ner den någon annanstans?

Christina
7/11/06, 12:52 PM
#2

Bästa tiden för flytt är när rosen sover. Antingen mycket sent på året - november - eller i mars-april. Du får se till att få upp en stor rotklump.  Gräv minst 50 cm i cirkel runt rosen och så djupt du bara orkar. Glöm inte att ha den nya gropen färdig, så flytten går smidigt.

Upp till toppen
Annons: