Annons:
Etikettrossorter
Läst 13091 ggr
Christina
7/18/06, 1:13 AM

Dagens ros - Tuscany Superb

Tuscany Superb är också känd som 'Sammetsrosen'. Mörka blommor som skiftar mot violett.

Engångsblommande, doftande och lättodlad som nästan varje gallica.  Nu blommar alla mina gallicor för fullt och för en del har blomningen t o m börjat avta.

Först är blomman hos Tuscany Superb mörkrosa och övergår sedan mot mörkare, vinröd och slutligen violett. På helhetsbilden syns skiftningarna väl.

 

Tuscany Superb är en fröplanta av Tuscany och introducerad av och introducerad i England 1837. En större ros på flera sätt än modersorten. Den växer kraftigare och blir högre och har mer fyllda blommor.

Min planterades förra året och har blivit en nästan fullvuxen buske redan den första sommaren. Rikligt med blommor för en förstaårsbuske och har varit helt frisk. Behöver stöd eftersom de många rosorna tynger grenarna. Nästan taggfri, engångsblommande som alla gallicor och blir upp till en och en halvmeter hög. Härdig till zon 5.

Mer om Tuscany Superb

Av: Christina* Personlig sida

Datum för publicering

  • 2006-07-17
Annons:
Humlan
7/18/06, 5:51 AM
#1

Jag har funderat på den, och det får nog bli en sådan… Gillar Gallica-rosorna, enkla friska, doftar oftast underbart men med alldeles för kort blomning. Min Aimible Aimie & Rosa Mundi har redan blommat över…. Gråter Nåja, underbart är kort brukar man ju säga!

Diana61
7/19/06, 12:44 AM
#2

När den går över till lila så är den underbart vacker tycker jag. Härlig färg.

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

Christina
8/5/06, 11:31 PM
#3

Den här hade den i särklass längsta blomningen. Har fortfarande någon enstaka blomma kvar.

Christina
7/10/07, 12:34 AM
#4

Ser i år att min Tuscany Superb hade behövt betydligt mer plats. De veka och många grenarna har vuxit ofantligt i antal och längden på grenarna är två meter. Nu har jag lyft rosgrenarna hjälpligt med stöd, men eftersom grenverket är så rikligt blir det inte bra. Den skulle istället behöva stort utrymme och få breda ut sina grenar. Ska lägga in ett foto bara det slutar regna.

Upp till toppen
Annons: