Annons:
Etiketterväxthusuterumvinterträdgård
Läst 8277 ggr
Christina
2006-10-17 00:49

Sensommarsådd av perenner

Under sensommaren sådde jag perenner som förhoppningsvis ska bli min skattkammare nästa sommar. Jag ska kunna plocka av egna plantor och fylla ut där det behövs.

Inne i växthuset är det fortfarande behagligt om dagarna så här i oktober. Det behövs bara att solen tittar fram det allra minsta. Tomaterna är nästan uppätna och de sista vindruvorna har också plockats.

Så nu finns nästan bara kvar det 100-tal små perennplantor som jag hoppas ska växa sig kraftiga nästa sommar. De ska bli egen skattkammare och bespara mig inköpsresor till plantskolorna, när jag vill fylla ut hål i rabatterna. Och det vill jag alltid i juni.

Perennfröerna såddes i början av augusti -  juli hade varit bättre -  och är fortfarande mycket små. Bilderna är tagna i mitten av september och nu i skrivande stund - mitten av oktober - har de inte vuxit nämnvärt mycket mer. 

Jag planterar de flesta krukorna i nyanlagda rabatter i oktober och bäddar runt omkring och över med löv så att det blir luftigt. Sedan hoppas jag att snön lägger sig skyddande över.

Som en test tänker jag låta en del små krukor stå kvar i kallväxthuset. Nedgrävda i jorden bredvid vinrankan.

Återkommer med rapport nästa vår om vilka plantor som klarade sig bäst. Och om vilka som inte gillade läget…. Det roliga är ju att prova sig fram, eller hur?

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2006-10-16
Annons:
Christina
2006-10-19 16:45
#1

Puffar upp den artikel som p g a datatstrul inte funnits i forum tidigare.

Upp till toppen
Annons: