Annons:
Etiketterträdgårdsdesignträdgårdstrenderträdgårdsprylar
Läst 13128 ggr
Christina
2007-03-25 00:12

Engelsk trädgård i mars

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Besökte gammelfaster i liten typiskt engelsk by i Wiltshire häromdagen. Våren hade precis som hos oss kommit av sig och det var isande kallt och blåsigt.

Överallt blommar påskliljorna. På vägkanterna och i alla trädgårdar och på soliga slänter har de t o m blommat över. Men annars har våren gett bakslag och flera kameliabuskar och rhododendron visar svåra frostskador. 

Kylan i England tycker jag alltid känns svårare än här hemma. Kanske för att det är så kallt inomhus också? 

Ingen stor trädgård, men rymmer ändå en hel del vackra växter. Här från trädgården mot huset. En typisk Cottage Garden?

Från huset ut mot trädgården. Som ni ser hade inte våren kommit särskilt långt där heller. Magnolior, tidiga rhododendron, forsythia och några clematis alpina hade kommit igång. Bakom häcken var det tidigare en köksträdgård, men numera ligger den i träda.

 Trädgården kan bli rätt varm på sommaren och då brukar fasters stolthet - det gamla fikonträdet - bära frukt.

Annars var det tidiga i lökar i krukor som gav färg åt hennes trädgård.

Bitvis börjar hennes vackra trädgård förvildas. Hon bor ensam och är 83 år och har ingen annan hjälp annat än med vedhuggning två timmar per vecka. Men det är svårt att lämna ett hem och en älskad trädgård för gott. Börjar fundera över hur jag själv kommer att göra, när det en dag blir för tungt.

Inomhus väntar mycket på varmare väder. Tyvärr för kallt för att vi skulle göra den insats vi tänkt oss och hjälpa henne med utplantering. Men med de flygpriser man kan få idag- våra biljetter kostade 4 kronor (visserligen tillkom 700 per person i div avgifter) ska vi försöka återkomma rätt snart.

Av: Christina

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Christina'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Christina', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-03-24
Annons:
TinaH
2007-03-25 01:47
#1

Vilka fantastiska bilder! =)
Vad underbart att dem har komit så långt fram än vi här hemma i "kalla svedala".=)

Jaja…vi ska inte klaga, i dag i helsingborg så har vi invigt grillen, efter en härlig solig långpromenad i skogen med hunden.=)

Får man fråga, vad gör du i England? =)

 Mvh TinaH
~ Sajtvärd på: retriever.ifokus.se ~


 

Christina
2007-03-25 03:01
#2

Nu har jag just kommit hem. Åkte till England med maken på minisemester och för att bila runt ett par dagar i Cornwall där vi aldrig varit tidigare. Huvudanledningen var att hälsa på vår gamla släkting, som inte längre orkar resa och hälsa på oss här i Sverige.

TinaH
2007-03-25 03:29
#3

Jahapp..så nu har Christina kommit hem med massa idéer och trädgårds bry, för i england har dem fina trädgårdar.

välkommen hem ! ,-)

 Mvh TinaH
~ Sajtvärd på: retriever.ifokus.se ~


 

Christina
2007-03-25 03:51
#4

Tack - jo jag såg massor - trots kyla - snö och regn och blåst.

Vädret är bättre här hemma. Ska aldrig mer klaga över det svenska vädret ;)

Diana61
2007-03-25 16:29
#5

Vackra bilder Christina. Jo du, Englands kalla väder är råare än i Sverige och det betyder mycket påatt dom är en Ö och har en mer fuktig kyla och åvanpå detta de kalla husen. Ingen bra kombination inte.

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

AnnaO
2007-03-25 22:31
#6

Vilka mysiga bilder! Jo, visst är det råkallt därborta, men de kan ju ändå odla en del som inte är härdigt hos oss. Så lite bättre klimat har de nog i alla fall. Bättre för växter i alla fall… :)

Annons:
Christina
2007-03-26 00:15
#7

Jovisst - fikon på friland kan jag inte ha. Och hennes noisetteros Mme. Alfred Carrière bredde ut sig över en hel vägg. Jag har altid missat den i blom hos henne, men funderar faktiskt på att testa den själv hos mig. Vill dock inte ha Rosor som kräver vintertäckning. 

Det är inomhuskylan som på många sätt värst i den här typen av hus som ser så pittoreska ut. Detta är ett gammalt stall och har ingen källare. Golvet är ett lager sten direkt på marken med plank över i boningsrummen. "Naturlig" ventilation med skjutfönster och dörrar som aldrig sluter tätt.

elenor
2007-03-27 11:23
#8

Christina, det huset som din gammelfaster bor i är ju sinnebilden för de romantiska hus man tycker att det vimlar av i England.

Att de är förfärligt kalla och dragiga har ju många vittnat om, men det syns ju inte på de vackra bilderna! Härlig gård och trädgård!

Låter underbart med en klätterros, som brer ut sig på hela väggen! Det är så vill vill att det ska bli på vår gård, men det är nog svårt att få till klätterrosor så stora här hos oss.

elenor
2007-03-27 11:25
#9

Christina - det verkar som om man inte kan välja redigera-hantera när man kommenterar artiklar, fast det finns med som val. Man kommer bara till en vit sida.
Går det att åtgärda?

Christina
2007-03-27 12:42
#10

#9 Måste höra med våra tekniker bakom iFokus. Det övergår min förmåga, men det förefaller som om du har rätt.

Jo hon bor helt bedårande - men det är faktiskt tre och ett halvt etage inomhus och enda badrummet ligger högst upp. Hon är nu 83 år och börjar få det kämpigt.

Upp till toppen
Annons: