Annons:
Etikettträdgårdsarbete-allmänt
Läst 11280 ggr
Christina
3/13/07, 10:07 PM

Vårstädning i trädgården

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Lite för tidigt för grävning men aldrig för tidigt för städning. Under vintern har det blåst ner en mängd grenar som jag samlar ihop och bränner.

Gräsmattan är full med vattenpölar, men så är den här biten också anlagd där det nyss var träsk. Så det var nästan förväntat. Vad jag gör är att köra ut mer sand och jord där det ser som mest sankt ut. Det brukar ta sig. Den gamla gräsmattan kring stugan är rätt våt den också, men det vet jag av erfarenhet torkar upp rätt snart. Lite näringstillskott i form av blåkorn brukar jag också strö ut tidigt på våren.

Går också och plockar av vissna perenner och gläds åt att fingerborgsblommornas rosetter redan är gröna och granna.

Lökarna tittar upp överallt. Det är så förunderligt med bladens saftiga grönska trots att nätterna ibland kyrper under nollstrecket fortfarande.

Såg också idag att rabarbern och pionerna har små röda knoppar som kikar upp ur marken.

Maken tittar över min axel och vill ha framfört att det är han som gör det mesta av det tyngre arbetet som att kärra sand och sånt.

Strosar också runt och bara funderar. Det är tur att det går en dag i taget och ett steg i taget.

Relaterade länkar

Av: Christina

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Christina'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Christina', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-03-13
Annons:
Christina
3/13/07, 10:17 PM
#1

Ser nu att jag skrev om 'Höststädning i trädgården' den 8 oktober och rengöring av växthuset den 23 oktober. Då var det ganska grönt och vackert fortfarande.

Räknar jag på fingrarna är det inte många veckor som trädgården vilar så att man INTE har något mer eller mindre njutningsfullt att pula med i sin trädgård. Eftersom jag vill stanna hemma och fira julen är det perioden 10 jan - 10 mars som jag tänka mig klippa in en utlandssemester.

Verkar kanske som om jag har städdille. Men det har jag absolut inte. Stora delar av trädgården får mer eller mindre sköta sig själv och jag litar på att maskarna tar hand om de nedfallna löv som nu täcker rabatterna längs stigen och vid skogsbrynet.

Diana61
3/16/07, 5:06 PM
#2

Vårstädat har jag också gjort men inte vågar vi bränna inte, utan vi samlar allt i högar och så bär det sedan av ner till majbrasan när det är dags.

Det växer så det knakar här hos mig med. Fingerborgsblommorna har fina rosetter här med, lammörinen likaså, löjtnantshjärtan, höstastrar, studentnejlikor, dagliljor, påskliljor, tulpaner, magnolia, stockros, aklejor….. listan är ganska lång. Ser fram emot att det kommer att grönskas i trädgården snart.

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

Christina
3/16/07, 5:17 PM
#3

Nej man ska inte bränna om man bor i närheten av andra. Vi bor litet avsides och dessutom är det sumpmark just där vi står och eldar.

Tilda
3/16/07, 9:04 PM
#4

Jag har också börjat vårstädningen i dag. Vad härligt det känns att jobba ute igen!

Inget bränns hos oss, allt som kan, komposteras. Stora kvistar och grenar klipps i mindre bitar och läggs på ett lågt beläget område som fylls på vartefter. Varje år förundras vi att högen inte nämnvärt växer. Finns troligen god jord underst.

Diana61
3/18/07, 12:47 PM
#5

Christina, jag forstod att du hade de "conditions" som du nämde och jag hade eldat jag med om jag hade det så.

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

Humlan
3/18/07, 6:58 PM
#6

Jag smygstartade lite igår med att städa bort en del perennris men idag blåser det så det knakar i knutarna så jag ägnar mig åt lite frösådd istället. Jag hoppas att det blir fint i veckan så jag kan fortsätta.

Annons:
Upp till toppen
Annons: