Annons:
Etikettträdgårdsarbete-allmänt
Läst 8829 ggr
Christina
9/30/07, 1:28 AM

Höstfärger

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Höstdimman låg tung hos mig i morse. Men visst finns det färger i naturen fortfarande.

Kärleksört och oktoberaster blommar för fullt. Några Rosor finns också kvar på Mozart vid gäststugetrappen. Men nu känner jag höststämningen.

Ageratum kantar stora rosenrabatten där en hel del Rosor kommer att blomma tills frosten sätter stopp. Det är mina kanadensiska rugosor Martin Frobisher och Therese Bugnet som ger knoppar in i det sista. Mina Austinrosor kämpar också på och några röda rudbeckior kommer säkert att stå ett par veckor till.

Vid husknuten står krukan med änglatrumpet och väntar på att få komma inomhus. Clematis blommar fortfarande. Den blå jackmannin mot husväggen och den rosa Warsawska Nike runt dörren har en hel blommor kvar. Amplarna är tömda och det doftar våt jord och lite förruttnelse ute.

På terrassen står pelargonkrukor som just ansats för att kunna få plats inomhus. Flitiga Lisorna har redan fått komma in. Rosen Madame Boll har fortfarande en del att ge.

De ettåriga rosenskärorna ger mig lön för mödan att dra upp dem som fröplantor i våras. Jag kan plocka buketter av dem ett bra tag till. Mellan dem finns relativt nysatta Rosor som kommer att få skydd av rosenskärorna under vintern. Tar inte bort de vissna stjälkarna av rosenskäran förrän de nya rosplantorna vant sig vid kommande vårens sol.

Och den stora rosenflockeln blommar också ett tag till. Den som jag trodde mig ha rensat bort av misstag i juni. Inte förrän i mitten av juli satte den igång att växa.

Och i växthuset börjar vindruvorna smaka sött och gott och vi tar ett par klasar till dessert varje dag nu.

Hösten är härlig!

Av: Christina

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Christina'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Christina', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-09-29
Annons:
anki1
9/30/07, 7:05 PM
#1

Helt underbart. Jag lyckas inte sätta in några bilder för när jag försöker bifoga fil och bläddra osv så slänger datorn ut mej.

Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Upp till toppen
Annons: